no combo: medicijnen en alcohol

no combo: medicijnen en alcohol

bijwerkingen zijn gemeenHet nare van ziek zijn, is onder andere het medicijngebruik. You can’t live with or without them. 

Zelf slik ik onder andere zware pijnmedicatie. Nou ja, zwaar, denk ik als ik dit schrijf, maar ja, voor de doorsnee mensch is het behoorlijk aan de zware kant. In Amerikaanse tv programma’s zie ik vaak schokkende beelden van mensen die ernstig verslaafd zijn aan het medicijn dat ik al jaren dagelijks gebruik. Erg vind ik dat. Maar goed, ik doe het er goed op, dus dit zetten we dan maar door. Zonder pijnstilling kan ik mijn leven niet leven, dus een andere optie heb ik niet. Echt, ik heb al alles geprobeerd, van zalfjes en druppeltjes tot accupunctuur, klankschalen en stroom-apparaatjes; zonder pijnstilling die onder de opiaten vallen, heb ik extreem veel pijn en kom ik een dag of nacht niet door. So be it.

bijwerkingen zijn motherfuckers

Dat je je lichaam en je hersenen dagelijks moet vergiftigen is al niet leuk, maar daar hebben we ook nog de bijwerkingen. Bijwerkingen zijn motherfuckers. Ik heb de meest vreemde dingen meegemaakt, waarna dan achteraf moest worden geconcludeerd dat dit slechts een bijwerking van 1 van mijn medicijnen was. Ik zal hierover nu niet uitweiden, maar er komen vast nog veel meer blogjes over bijwerkingen, want bijwerkingen zijn gewoon heel erg gemeen!

Wat ik eigenlijk de meest gemene bijwerking vind, is het feit dat ik een glas wijn moet laten staan. GEMEEN. Een glaasje wijn bij het eten, een glaasje wijn met je vriendinnen, een wijntje is gewoon hartstikke gezellig. Maar dat gaat dus niet. Is het al zuur dat je van alles mankeert, krijg je als extra rottigheid er gratis bij dat je op een feestje een spa-blauwtje moet doen. Begrijp me goed, daar is in principe niets mis mee, maar ik vind een wijntje gewoon heel leuk en lekker.

Nu heb ik het niet over een medicijn met zo’n gele stikker er op waarop staat dat het gebruik van alcohol het medicijn versterkt en je er dus suf van kan worden, dat je moet oppassen met auto rijden, machines besturen en, let op, met buiten spelen. Voor zo’n gele stikker ben ik niet zo bang en daar zou ik best een klein wijntje bovenop durven gooien.

medicijn in combinatie met alcohol

Maar mijn medicijn geeft in combinatie met alcohol het risico dat de ademprikkel niet goed doorgegeven wordt, waardoor ik een oppervlakkige ademhaling krijg met een risico op een ademstilstand en verlies van bewustzijn. In de bijsluiter staat dan ook dat gebruik van alcohol niet mag in combinatie met mijn medicijn, terwijl er bij andere medicatie staat beschreven dat het “afgeraden” wordt. Wanneer mijn medicijn wordt gebruikt met verlengde afgifte, is het risico nog groter. Lekker dan, want die gebruik ik natuurlijk.

Natuurlijk, ik dacht heus ook wel een keer tijdens een gezellig etentje dat het zo’n vaart niet zou lopen en dat ik best een bodempje wijn kon doen, gewoon, voor het idee, de lekker en omdat het zo gezellig is. Ik heb me echt slecht gevoeld de rest van de avond, dus dat doen we niet meer.

 

Bedankt Oxycodon. Ik ben je dankbaar dat je mijn leven een stuk draaglijker maakt, maar meestal haat ik je ook!!

 

 

X Bella

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *